PRODUSE OFERITE

Materie primă din propria balastieră, fabricarea acestora se realizează în propria Stație de Sortare.

Balast și nisip

BALAST ȘI NISIP
 
Componentul principal al nisipului este cuarțul, este utilizat ca material de construcție, ca materie primă pentru industria sticlei, porțelanului și pentru extragerea mineralelor din compoziția sa.
 
Balast
Balastiere proprie se întinde pe o suprafță de 20 hectare. Posedăm propria balastieră, deunde ne asigurăm materia primă pentru fabrica de beton.Pietrișul și nisipul necesar este excavat și clasificat cu aparate moderne, conform tehnologiilor europene.
  
    
NISIP (0-4 MM)


Prin nisip se înţelege o rocă sedimentară neconsolidată, provenită din sfărâmarea unor minerale, roci sau organisme şi care se prezintă sub forma unei acumulări de granule fine (0,063–4 mm)-sortat si spalat. Componentul principal al nisipului este cuarţul; mai rar conţine minerale ca: monazit, casiterit, diamant, safir, granat ş.a. Nisipul este utilizat ca material de construcţie, ca materie primă pentru industria sticlei, porţelanului şi pentru extragerea mineralelor din compoziţia sa.
  
MARGARITAR/PIETRIS (4-8 MM)

Margaritar rocă sedimentară , provenită din sfărâmarea unor minerale, roci sau organisme. Spalate si sortate  in intervalul 4-8 mm sunt cunoscute sub numele de margaritar sau pietris. Margaritarul este utilizat ca material de construcţie, tratament de drumuri, terasamente, inbracaminte din beton de ciment,betoane de inalta performanta, etc..
 
PIETRIS (8-16 MM)

Pietris rocă sedimentară, provenită din sfărâmarea unor minerale, roci sau organisme. Spalate si sortate  in intervalul 8-16 mm sunt cunoscute sub numele de pietris. Margaritarul este utilizat ca material de construcţie, tratament de drumuri,terasamente, inbracaminte din beton de ciment,betoane de inalta performanta, etc.
  
PIATRA MARE (16-32 MM)
Pietrisrocă sedimentară, provenită din sfărâmarea unor minerale, roci sau organisme. Spalate si sortate   in intervalul 16-31 mm sunt cunoscute sub numele de piatra mare. Margaritarul este utilizat ca material de construcţie, tratament de drumuri,terasamente, inbracaminte din beton de ciment,betoane de inalta performanta, etc.
  
REFUZ DE CIUR (>31 MM)
Piatra rocă sedimentară, provenită din sfărâmarea unor minerale, roci sau organisme. Sortate peste 31 mm sunt cunoscute sub numele de refuz de ciur. Margaritarul este utilizat ca material de construcţie, tratament de drumuri,terasamente, inbracaminte din beton de ciment,betoane de inalta performanta, etc.
  
BALAST (0-63 MM)

Balast optimizat este un amestec de pietriş cu nisip, de obicei de natură sedimentară utilizat în construcţii pentru terasamente, umplutură sau ca agregat pentru betoane.

Retetele de beton sunt proiectate de specialistii TARR CONST in concordanta cu norma europeana. De asemenea, compania poate produce, la cerere, beton dupa retetele proiectate de beneficiar.

Beton proaspăt

BETON PROASPĂT
 
De asemenea, ofera servicii de testare betoane pentru produsele livrate, de transport si pompare a betonului.
Istoria betonului dateaza de pe vremea Imperiului Roman, dar materialul, asa cum il cunoastem noi astazi, a fost descoperit la mijlocul secolului al XIX-lea.
Dupa apa, betonul e cea mai utilizata substanta de pe Pamant. De aceea, e greu de imaginat o civilizatie moderna fara ciment, betoane si agregate.
Betonul ofera mai multe avantaje de mediu. Cladirile din beton sunt eficiente din punctul de vedere al consumului de energie, deoarece mentin atat caldura cat si frigul, si ofera o excelenta izolare fonica. De asemenea, betonul poate fi reciclat in intregime. Poate fi zdrobit si reutilizat ca beton proaspat sau ca material de constructii pentru drumuri.
 
Citeste mai jos detalii despre produsele Tarr Beton:
 
Betoane
Betonul este un material de constructie compozit, obtinut in urma intaririi unui amestec omogen de agregate, ciment, apa si diferite adaosuri.
Betonul este folosit in industria constructiilor, in elemente de infrastructura si suprastructura pentru constructiile civile, industriale, hidrotehnice si ingineresti –drumuri, poduri, bareje, tuneluri.
Cea mai importanta clasificare a betoanelor se face dupa rezistenta la comprimare a materialului intarit. Alte clasificari se fac dupa gradul de lucrabilitate si granulatia maxima a agregatelor.
Retetele de beton sunt proiectate de specialistii TARR CONST in concordanta cu norma europeana 012/1999. De asemenea, compania poate produce, la cerere, beton dupa retetele proiectate de beneficiar.
 
Şape
Şapa este un material de constructii obtinut in urma intaririi unui amestec omogen de nisip (granulatie 0-3), ciment si apa. Este folosita ca strat suport pentru pardoseli finite, cu rol de egalizare.
Şapele sunt de doua tipuri:
şapa uscata – cu aplicare intarziata fata de momentul prepararii;
şapa fluida.
 
Tipuri de beton produse de Tarr Beton

Marca Beton Marci betoane produse: Conf.N.E
B 75 BETON   C 4/5
B 100 BETON   C 6/7,5
B 150 POMPA BETON   C 8/10 POMPA
B 200 BETON   C 12/15
B 200 POMPA BETON   C 12/15 POMPA
B 250 BETON   C 16/20
B 250 POMPA BETON   C 16/20 POMPA
B 300 BETON   C 18/22,5
B 300 POMPA BETON   C 18/22,5 POMPA
B 330 BETON   C 20/25
B 330 POMPA BETON   C 20/25 POMPA
B 400 BETON   C 25/30
B 400 POMPA BETON   C 25/30 POMPA
B 430 BETON   C 30/37
B 430 POMPA BETON   C 30/37 POMPA
B 500 BETON   C 35/45
B 500 POMPA BETON   C 35/45 POMPA